Πλανητερο Αχαιας: Ένας πανεμορφος πλανητης νερου και πλατανων!

DSCN3151

Κατά την παραμονή σας στα Καλάβρυτα, προτείνουμε να κάνετε μια μικρή ημερήσια βόλτα και να επισκεφθείτε το όμορφο χωριό Πλανητέρο, να περπατήσετε στο μαγευτικό πλατανόδασος, να ακούσετε τον ήχο του νερού από τις πηγές του Αροάνιου και να επισκεφθείτε τον αναστηλωμένο παραδοσιακό νερόμυλο.

Το Πλανητέρο βρίσκεται σε απόσταση 25 χλμ. από τα Καλάβρυτα και το χαρακτηριστικό του είναι το πλατανόδασος και τα άφθονα νερά που το διατρέχουν. Το νερό ήταν κινητήριος δύναμη για τους νερόμυλους και τις νεροτριβές της περιοχής, που πλέον έχουν καταστραφεί. Υπάρχει όμως ένας νερόμυλος ο οποίος έχει αναστηλωθεί και λειτουργεί με τον παραδοσιακό τρόπο και με ακριβώς τον ίδιο παλιό μηχανισμό.

Image

Κάντε έναν περίπατο ανάμεσα στα πλατάνια, σε μερικά η διάμετρος του κορμού φτάνει τα 4 μέτρα και είναι σίγουρο ότι θα απολαύσετε τη μαγεία και το μεγαλείο της φύσης.

Από το Πλανητέρο, ξεκινούν ενδιαφέροντα ορειβατικά μονοπάτια προς Ελατόφυτο, Μάζι (μισή ώρα) και Ντουρντουβάνα (6 ώρες). Eπίσης, το μονοπάτι Ε4 προς Λουσούς (4 ώρες) και Καλάβρυτα (6,5 ώρες).

DSCN3170

Το πλατανόδασος του Πλανητέρου μαζί με τις πηγές του Αροάνιου βρίσκονται εντός της περιοχής του δικτύου Natura 2000 «Ορος Χελμός και ύδατα Στυγός».

Στην περιοχή λειτουργούν ταβέρνες που σερβίρουν κυρίως πέστροφα από τα τοπικά ιχθυοτροφεία που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε. Πρωτοτυπήστε με ένα γευστικότατο γεύμα με πέστροφές και σολομούς του. Στην περιοχή αναζητήστε και αγοράστε τα  εξαιρετικής ποιότητας  καρύδια, που έχουν ποτιστεί από τα  νερά του Αροανίου ποταμού.

qknnkfrlww50ed71b3973a1

Σε μικρή απόσταση από το Πλανητέρο, υπάρχουν ωραία χωριά με σημαντικά αξιοθέατα και ένα κομμάτι παλιού Μοριά, που αξίζει να γνωρίσετε. Πολύ κοντά βρίσκεται η Κλειτορίας, σημαντικός εμπορικός και συγκοινωνιακός κόμβος για την ευρύτερη περιοχή.

Αυτός είναι ένας από τους πολλούς λόγους που σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε τα Καλάβρυτα. Σας περιμένουμε για μια ζεστή φιλοξενία στον Ξενώνα Έναστρον!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s